تبلیغات
سه گانه - مــجـله مـفید و خـوانـدنی ویــژه مـاه مـبارک رمـضان
 

نکاتــی بــرای رفــع عطــش در مــاه مبــارک رمضــان




 

شاید ۱۶ ساعت ننوشیدن آب و ضررهای آن برای بدن بهانه خوبی برای روزه نگرفتن برخی افراد باشد اما آن ها باید بدانند که با قدری توکل و رعایت چند نکته ساده می توانند توان بدنی خود را بالا ببرند."

نگرانی از این که نتوانیم در طول روزهای بلند و گرم تابستان تشنگی روزه داری را تحمل کنیم موجب می شود میان افطار تا سحر کارهایی انجام دهیم که گاه نه تنها کمکی به ما نمی کنند بلکه مشکلاتی را نیز در طول روز برایمان بوجود می آورند.

● سبزی ها و میوه ها



استفاده از مواد غذایی پرفیبر مانند سبزی و میوه میان افطار تا سحر می تواند در تامین آب مورد نیاز بدن بسیار کارساز باشد.
بدن انسان در طول شبانه روز به دو لیتر آب نیاز دارد که با توجه به طولانی بودن روزها در تابستان با خوردن میوه هایی مانند هلو،طالبی، انگور و گوجه فرنگی می توانیم این آب را تامین کنیم.

● اشتباهی به نام آب میوه



یکی از بزرگ ترین اشتباه هایی که برخی افراد انجام می دهند جایگزین کردن آب میوه های غیرطبیعی به جای آب است. مصرف آب میوه به دلیل قند فراوان علاوه بر آن که موجب تشنگی فرد می شود چاقی مضاعف هم به دنبال دارد. مایعاتی مانند سوپ و آش نیز می توانند جایگزین مناسبی برای بخشی از آب باشند.

● چای پس از سحری

منبع:www.iranvij.com

نکاتــی بــرای رفــع عطــش در مــاه مبــارک رمضــان




 

شاید ۱۶ ساعت ننوشیدن آب و ضررهای آن برای بدن بهانه خوبی برای روزه نگرفتن برخی افراد باشد اما آن ها باید بدانند که با قدری توکل و رعایت چند نکته ساده می توانند توان بدنی خود را بالا ببرند."

نگرانی از این که نتوانیم در طول روزهای بلند و گرم تابستان تشنگی روزه داری را تحمل کنیم موجب می شود میان افطار تا سحر کارهایی انجام دهیم که گاه نه تنها کمکی به ما نمی کنند بلکه مشکلاتی را نیز در طول روز برایمان بوجود می آورند.

● سبزی ها و میوه ها



استفاده از مواد غذایی پرفیبر مانند سبزی و میوه میان افطار تا سحر می تواند در تامین آب مورد نیاز بدن بسیار کارساز باشد.
بدن انسان در طول شبانه روز به دو لیتر آب نیاز دارد که با توجه به طولانی بودن روزها در تابستان با خوردن میوه هایی مانند هلو،طالبی، انگور و گوجه فرنگی می توانیم این آب را تامین کنیم.

● اشتباهی به نام آب میوه



یکی از بزرگ ترین اشتباه هایی که برخی افراد انجام می دهند جایگزین کردن آب میوه های غیرطبیعی به جای آب است. مصرف آب میوه به دلیل قند فراوان علاوه بر آن که موجب تشنگی فرد می شود چاقی مضاعف هم به دنبال دارد. مایعاتی مانند سوپ و آش نیز می توانند جایگزین مناسبی برای بخشی از آب باشند.

● چای پس از سحری



این باور که چای پس از سحری می تواند باعث رفع تشنگی شود نیز درست نیست؛ زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد. مصرف چای بخصوص چای پررنگ پس از سحر باعث تشنگی می شود.

سر کشیدن آب زیاد بین غذای سحری نیز به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است. این عمل باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود.

بهتر است از یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. شیر کم چرب و ماست نیز در جلوگیری از عطش روزه داران تاثیر قابل توجهی دارد. توجه داشته باشید که از خوردن قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب از بدن می شوند، بخصوص در وعده سحری پرهیز کنید.

● معجونی ساده



ترکیب لیموترش رنده شده با مقداری نمک و آب و مصرف آن در وعده های غذایی بین افطار تا سحر، در پیشگیری از ابتلا به کم آبی و رفع تشنگی در طول روز مؤثر است.

برای ارسال دیدگاه اینجا کلیک کنید
 




مشکل بوی بــد دهــان در روزه داری و روشــهای بر طــرف کردن آن




 

برای پیشگیری از بوی بد دهان در طول روزه داری باید به خاطر داشته باشید، نوع موادغذایی که در افطار یا سحر مصرف می کنید مهم است و مصرف سیر، پیاز و ادویه می تواند باعث بوی بد دهان شما شود.

استفاده از قرص ها و اسپری های خوشبو کننده علاوه بر بیماری های ریه، به مرور زمان باعث فرسودگی دندان ها خواهند شد.

فکر می کنم تاثیر نامطلوبی که بوی بد دهان در شخصیت یک فرد می گذارد با هیچ چیز قابل مقایسه نباشد. خاطره بدی که شاید ماهها در ذهنتان بماند.در یک دید کلی بوی بد دهان حتما یک علتی دارد و اینطور نیست که بگوییم دهان فلانی بد بو است و نمی شود کاری کرد.

روزه داران در این ایام دچار بوی بد دهان می شوند اما نمی دانند علت آن چیست و چگونه می توان با آن کنار آمد.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، شایع ترین علت بوی بد دهان است.

رژیم غذایی و یا نخوردن چند وعده غذایی باعث ایجاد بوی ناخوشایند دهان می شود. همچنین کاهش جریان بزاق و خشکی دهان نقش مهمی در بوی بد دهان دارد.

بوی بد دهان حتما نشانه وجود مشکلی در دهان یا لثه یا دندان های شماست. یا به دلیل عفونت های تنفسی یا اختلالات گوارشی است. بنابراین راه حل اصلی ، رفع عامل بوی بد دهان است، نه فقط پوشاندن آن به صورت موقت با مواد طعم دهنده و خوشبوکننده.

عوامل متعددی در ادامه حیات باکتری ها و در نتیجه بوی بد دهان دخیل هستند که از مهم ترین آنها می توان به مسواک نزدن یا شیوه اشتباه مسواک زدن، زبان آلوده، سوراخ های درون دهان، بیماری های لثه ناشی از استفاده از پلاک ارتودنسی، دندان مصنوعی و غیره اشاره کرد.

استفاده از سیگار باعث بوی نامطبوعی در دهان می شود که تا مدت زیادی باقی می ماند.

اختلالات گوارشی مانند اختلال مری و معده در افرادی که مرتبا ترش می کنند و یا عفونت ها و آب های ریوی، التهاب حفره بینی، سینوزیت (التهاب سینوس ها)، التهاب مخاط بینی و التهاب ناحیه گلو مانند گلودردهای چرکی نیز سبب بوی بد دهان می شود. بیماری های لثه هم از شایع ترین علل بوی بد دهان هستند.

همچنین گرسنگی و گرسنه روزه گرفتن می تواند دلیلی برای ایجاد بوی بد دهان باشد. به همین دلیل سعی کنید حتما برای صرف سحری از خواب بیدار شوید.

اگر شما دندانی پوسیده در دهانتان داشته باشید، میکروب ها در این محل تجمع پیدا می کنند. در عین حال باقیمانده موادغذایی نیز ممکن است در این حفره پوسیده جمع شوند. بنابراین تخمیر قندها در محل پوسیدگی یا لابه لای دندان ها، سبب بوی بد دهان می شود. بهترین روش رفع این مشکل این است که پیش از ماه رمضان یا پس از افطار، به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و هرچه زودتر پوسیدگی دندان هایتان را ترمیم کنید.

با استفاده از رژیم غذایی مناسب و نوشیدن آب کافی می توان بوی بد دهان را کاهش داد.

پس از خوردن سحری، لازم است حتماً مسواک بزنیم. سپس با نخ دندان فضاهای خالی میان دندان ها را که ممکن است باقی مانده غذا درون آن جا بگیرد، پاک کنید. زبان را نیز باید با مسواک تمیز کنید. از دهان شوی

آنتی باکتریال استفاده کنید و بالاخره این که هنگام سحری دو تا سه لیوان آب را، حتماً بنوشید. شما حتی می توانید یک دهان شوی همراه داشته باشید و در طول ساعات روزه داری به شکلی که آب از گلو پایین نرود، آن را غرغره کنید.

نکته دیگری که برای پیشگیری از بوی بد دهان در طول روزه داری باید به خاطر داشته باشید، نوع موادغذایی است که در افطار یا سحر مصرف می کنید. سیر، پیاز و ادویه می تواند باعث بوی بد دهان شما شود. این مواد گوگرد دار پس از هضم و جذب ممکن است از طریق ریه های شما دفع و باعث بوی بد نفس شما شوند.

بهتر است، افراد از میوه های تازه و سبزیجات استفاده کنند و در حد امکان از سیگار کشیدن، نوشیدن نوشابه های بو دار، خوردن غذاهایی با ادویه زیاد، غذاهای گوشتی، غذاهای معطر شده، پیاز و سیر، افراط در مصرف مواد چربی دار به خصوص کره و روغن های مختلف اجتناب کنند. به علاوه نوشیدن آب زیاد در کاهش بوی بد دهان تأثیر بسزایی دارد.
به اشتراک بگذارید...

برای ارسال دیدگاه اینجا کلیک کنید




آنچــه بیــماران روزه دار بایــد بداننــد





 

 بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری چربی به‌عنوان انرژی در نقاط مختلف ذخیره می‌کند.

این چربی‌ها به مرور ممکن است مقداری از کاروتنوئیدهای خورده شده توسط فرد را در خود ذخیره کرده و تغییر رنگ دهند. به علاوه در مدت طولانی اگر این چربی‌ها در بدن باقی بمانند، فشرده‌تر می‌شوند و احتمال مورد استفاده قرار گرفتن چربی‌های قرار گرفته در مرکز بدن نیز کمتر می‌شود. روزه‌داری به بدن فرصت می‌دهد تا این چربی‌هایی که در طول زمان تجمیع شده است را بسوزاند و پس از پایان دوره روزه‌داری، به جای آنها چربی تازه و مناسب‌تری را جایگزین کند.

به‌ویژه برای افرادی که چربی زیادی در بدن خود ذخیره کرده‌اند، فرصت مغتنمی فراهم می‌شود تا مقداری از چربی‌ها را برای تولید انرژی به مصرف رسانند و از اضافه وزن خود بکاهند. گرچه روزه حتی برای افراد لاغر نیز می‌تواند مفید باشد ولی ذکر این نکته ضروری است که اگر فرد بسیار لاغر یا دارای بیماری لطمه زننده یا شرایط فیزیولوژیک خاصی باشد که طبق نظر پزشک، روزه‌داری منجر به صدمه به بدن او می‌شود، روزه‌داری برای او قابل توصیه نخواهد بود.

برای پی بردن به این مسئله که بیماران خاص در چه شرایطی و با رعایت چه مواردی می‌توانند روزه بگیرند و اینکه آیا روزه‌داری برای همه بیماران از نظر پزشکی توصیه می‌شود یا خیر، گفت‌وگویی با دکتر احمدرضا درستی، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران انجام داده‌ایم که در پی ‌می‌آید.

روزه‌داری از نظر جسمانی چه فوایدی دارد؟

هنگام روزه‌داری، سطح انسولین خون طی روز پایین‌تر از روزهای معمولی است. در واقع بدن از ذخایر انرژی خود یعنی گلیکوژن یا قند حیوانی ذخیره شده در کبد و عضلات و همچنین از چربی موجود در بافت چربی برای تأمین انرژی استفاده می‌کند که اینها موجب افزایش سطح انسولین خون نمی‌شوند و به همین دلیل، هنگام روزه‌داری میزان انسولین خون کمی پایین‌تر از روزهای دیگر است. کاهش انسولین خون احتمال ذخیره چربی (شروع چاقی) و همچنین احتمال مقاوم شدن سلول‌ها به انسولین (که خود زمینه‌ساز شروع دیابت است) را کاهش می‌دهد. روزه‌داری علاوه بر اینکه منجر به استراحت دستگاه گوارش می‌شود، سوخت‌وساز بدن را تنظیم کرده و احتمال ابتلا به برخی بیماری‌ها ازجمله افسردگی و استرس، افزایش فشارخون، میگرن، افزایش وزن، بی‌خوابی و گاهی دیابت را کاهش می‌دهد. با این حال، در برخی موارد روزه‌داری می‌تواند لطماتی را به سلامت فرد بیمار وارد سازد که به‌همین دلیل لازم است این افراد برای اطمینان از بی‌خطر بودن روزه‌گرفتن با پزشک خود مشورت کنند تا درصورت احتمال لطمه به سلامتی، از روزه گرفتن خودداری کنند.

آیا برای همه افراد حتی بیماران و آنهایی که توانایی روزه‌گرفتن ندارند، انجام این فریضه الهی واجب است؟

در عین حال که روزه‌داری به سلامت افراد کمک شایانی می‌کند ولی هرگونه عملی که موجب آزار و ضرر به‌خود یا دیگران شود نیز در اسلام پذیرفته نیست؛ زیرا اسلام فرموده «لا ضرر و لا ضرار فی الاسلام». بنابراین گرچه در دین اسلام روزه برای تمام افرادی که قادر به روزه‌داری باشند، واجب دانسته شده است ولی اگر روزه‌داری موجب لطمه‌زدن به بدن فرد شود، مورد تأیید نخواهد بود. با وجود مزایای فراوان روزه‌داری برای حفظ سلامت افراد، دین اسلام برای افراد بیمار، روزه‌داری را ممنوع کرده است. بنا بر قوانین اسلامی، روزه‌گرفتن برای کودکان خردسال نه‌تنها ضروری نبوده بلکه صحیح نیز نیست. در عین حال، به تغذیه کودکان بزرگ‌تر (12-9سال) و نوجوانان (18-13سال) و فعالیت بدنی آنان در طول روز نیز باید توجه خاص شود؛ چرا که دریافت ناکافی مواد غذایی می‌تواند به رشد و نمو آنها لطمات جبران‌ناپذیری وارد کند. نوجوانانی که دچار وقفه در رشد یا نمو شوند در مواردی با کوتاهی قدشان، لاغری یا چاقی بیمارگونه قابل تشخیص هستند؛ ولی متأسفانه اختلالاتی که در اثر وقفه رشد و نمو در ساختمان دستگاه‌های بدنی آنها اتفاق می‌افتد عموما قابل رویت نیست.

آیا بیماران دیابتی می‌توانند روزه بگیرند؟

دیابت ازجمله بیماری‌هایی است که بسته به میزان شدت و همچنین نوع آن، توصیه‌های متفاوتی برای روزه‌داری خواهد داشت. افراد مبتلا به دیابت که دارو دریافت می‌کنند، با توجه به‌شدت بیماری و با مشورت پزشک ممکن است مجاز به روزه‌داری باشند. در مبتلایان به دیابت غیروابسته به انسولین (دیابت نوع 2) که دارای اضافه وزن بالا باشند (BMI بالاتر از 28دارند) و با دریافت منظم دارو (به‌صورت دو بار در شبانه‌روز) قندخون خود را کنترل می‌کنند، روزه‌داری نه‌تنها مضر نیست بلکه می‌تواند مفید نیز باشد.

افراد مبتلا به دیابت در طول‌ماه مبارک رمضان چه مواردی را باید رعایت کنند؟

از نظر تغذیه‌ای، افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات و به‌طور کلی پرخوری در طول ماه مبارک رمضان در افراد دیابتی، منجر به افزایش قندخون و افزایش وزن خواهد شد. بیماران دیابتی در طول روزهای‌ ماه رمضان مانند روزهای معمولی باید از دریافت کالری بیش از حد و همچنین مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده مانند قندوشکر بپرهیزند. انجام فعالیت بدنی سبک یا متوسط در افراد مبتلا به دیابت غیروابسته به انسولین، عارضه‌ای نخواهد داشت. در طول ساعات روزه‌داری حتما قندخون و ادرار بایستی در چندین نوبت بررسی شود. وزن فرد باید در طول‌ماه رمضان روزانه کنترل شده و درصورت هرگونه کاهش وزن شدید یا افزایش وزن بیشتر از دوکیلوگرم، حتما با پزشک مشورت شود. درصورت احساس هرگونه علائم ناشی از کاهش یا افزایش شدید قندخون، فرد ناگزیر خواهد بود روزه خود را باز کند. بعد از پایان‌ماه مبارک رمضان میزان و نوع داروی مصرفی و همچنین رژیم غذایی به حالت قبل از ماه رمضان برمی‌گردد.

اگر بعد از افطار قند خون فردی بالای ۲۵۰ باشد، لازم است شب بعد 20درصد از کالری دریافتی وی کم شود. اگر هنگام سحر نیز قند خون بالای ۲۰۰ باشد، باید از غذای سحری دفعات بعدی ۲۰درصد کم شود. چنانچه قند خون بالای ۳۵۰ باشد، توصیه می‌شود اصولا روزه نگیرند. چنانچه مصرف قرص فراموش شود (خصوصا درصورتی که معمولا قندخون بالاست)، بهتر است فرد آن روز را روزه نگیرد.

آیا روزه‌داری باعث کاهش افسردگی در افراد می‌شود؟

به اعتقاد روانپزشکان و متخصصان، روزه‌داری در بیماران مبتلا به افسردگی و بیماری‌های خفیف علاوه بر اینکه انجام فریضه دینی است، به‌عنوان یک شیوه روان‌‌درمانی و تغییر رفتار محسوب شده و سلامت روانی را تقویت می‌کند. روزه‌داری همچنین قدرت اراده و تصمیم‌گیری و توان اجرایی این بیماران را نیز افزایش می‌دهد. البته بیماران مبتلا به اختلالات روانی، باید علاوه بر تغذیه مناسب در ایام روزه‌داری، برنامه‌ریزی خاصی برای مصرف داروهای خود در افطار و سحر نیز داشته باشند. لازم به یادآوری است که اگر این بیماران طی مراحل بهبود از تغذیه مناسب برخوردار نباشند، از نظر مکانیسم‌های تطابق روانی ضعیف‌تر عمل کرده و به خوبی نمی‌توانند با تغییرات حاصله از نظر سبک زندگی روزانه در این‌ماه کنار بیایند؛ در نتیجه با عود یا تشدید علائم بیماری مواجه می‌شوند که به همین دلیل توصیه می‌شود این قبیل بیماران از روزه‌داری مستمر یک ماهه خودداری کنند.

چه توصیه‌ای برای روزه‌داران باردار دارید؟

زنان باردار در سه‌ماه اول بارداری به‌ویژه هشت هفته اول به‌دلیل تشکیل سلول‌های مغزی جنین نباید روزه بگیرند. پس از آن نیز تنها درصورتی یک خانم باردار می‌تواند روزه بگیرد که فعالیت روزانه کمی داشته باشد و آزمایش‌های خون و ادرار او نیز طبیعی باشد. خانم‌های شیرده از ‌ماه دوم شیردهی درصورتی که کاهش شیر در آنها اتفاق نیفتد و احساس ضعف و بی‌حالی شدید یا سردرد و عوارض مشابه نداشته باشند، می‌توانند همزمان روزه بگیرند.

آیا مبتلایان به نقرس هم می‌توانند روزه بگیرند؟

به اعتقاد پزشکان، غذا نخوردن، روزه‌داری‌‌های طولانی و رژیم‌های کم کربوهیدرات به‌دلیل ایجاد حالت کتوز می‌توانند موجب تسریع حملات نقرس شوند. این بیماری گاه منجر به جراحی می‌شود. با پیشرفت بیماری، علائم سریع‌تر و برای مدت طولانی‌تر بروز می‌کنند. برای جلوگیری از تشدید بیماری نقرس، عموما (طبق توصیه متخصص) بهتر است روزه‌داری انجام نشود.

افراد مبتلا به صرع چطور؟

افراد مبتلا به صرع که باید قرص‌های ضد‌تشنج استفاده کنند، نمی‌توانند روزه بگیرند؛ زیرا ممکن است در طول روز دچار کاهش کلسیم یا قند خون شده و تشنج کنند.

آیا روزه‌داری برای مبتلایان به کم خونی مناسب است؟

پزشکان معتقدند در کسانی که سطح شاخص‌های خونی در مرز پایین محدوده طبیعی است، کاهش دریافت مواد مغذی در‌ماه رمضان ممکن است میزان این شاخص‌ها را باز هم کاهش دهد. چنانچه شدت کم‌خونی در افراد بالا باشد به‌گونه‌ای که نیازمند دریافت مکمل آهن در چند نوبت روزانه باشند، روزه‌داری قابل توصیه نخواهد بود. کسانی که مبتلا به کم‌خونی خفیف تا متوسط هستند باید به کیفیت غذای مصرفی خود در این‌ماه مبارک توجه بیشتری داشته باشند و مصرف مواد غذایی غنی از آهن و پروتئین‌ها به‌ویژه پروتئین‌های هم نوع (اولویت گوشت قرمز به پروتئین گیاهی) را افزایش دهند. همچنین مصرف میوه‌های خشک به‌خصوص زردآلو و تمشک و مصرف آجیل خام (مانند پسته و بادام) برای آنها مفید است. این افراد باید از مصرف چای تا دوساعت بعد از غذا به‌ویژه پس از مصرف مواد غذایی غنی از آهن پرهیز کنند.

منبع:www.iranvij.com





نوع مطلب :
برچسب ها : ماه رمضان، رمضان، تشنگی، تشنگی در ماه مبارک رمضان، رفع تشنگی، رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان،
لینک های مرتبط :


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


سه گانه
| برترین وبلاگ تفریحی ... |
درباره وبلاگ

وبلاگ سه گانه وبلاگی تفریحی برای همه ی مردم ............

•••گانه

مدیر وبلاگ : اشکان نورالدینی (مالک)
صفحات جانبی
نظرسنجی
به نظر شما کدام شبکه سریال هایش در ماه مبارک رمضان بهتر است ؟







آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :